Gå till innehåll
Älvdalens IF Skidor
Älvdalens IF Skidor

Tävla på skidor och ha roligt

Vi tävlar för att det är roligt. Vi vill förmedla glädjen med tävlingar till våra barn och ungdomar. Det handlar inte om att vinna utan om att umgås med andra, utmana sig själv och åka roliga banor.

Älvdalens IF skidklubb följer regler och riktlinjer som Svenska skidförbundet ställer upp - där betonas vikten av att träning och tävling ska innebära olika saker för olika åldrar och att glädjen alltid är prioritet.

Tävling – en härlig eller pressad upplevelse för barn?

Om tävlingen blir en härlig eller pressande upplevelse beror till stor del på hur vi vuxna beter oss i samband tävlandet. Är mamma, pappa och ledare nervösa och stressade, kommer barnet att känna av det.

Genom vårt beteende, våra handlingar och de frågor vi ställer i samband med tävlingar kan vi förmedla vad som är väsentligt.

Låt dem uppleva stämningen runt omkring, se glädjen i att testa en ny bana, utmaningen att möta nya motståndare och möjligheten att lära känna nya kompisar. Uppmuntra och beröm prestationen, kämpainsatsen och modet att våga pröva nytt inte bara resultatet.

Att tävla kan vara ett lärande för det verkliga livet, att lära sig ta både med och motgång är något vi har med oss hela livet.

Besöksadress

Gamla Näsvägen 6
796 30 Älvdalen

Postadress

Älvdalens IF SK - Skidor

Gamla Näsvägen 6
796 30 Älvdalen

Kontakta oss

alvdalensifsk@gmail.com