Gå till innehåll
Älvdalens IF Skidor
Älvdalens IF Skidor

Rännkölen - Älvdalens snöparadis på 640 meter över havet

Här lägger sig snön tidigt, oftast redan i november och vi drar spår så snart vi kan. Tidigt på säsongen går spåren längs vägarna och lite senare utökas de med spår längs myrarna.

Efter turen kan du passa på att njuta av din medhavda matsäck inne i värmestugan. Där kan du även lösa din spåravgift med kontanter eller med swish (reservation för dålig täckning på plats).

Följande spår finns

Myrspår

4,5 km

lätt motion

Myrspår

10 km

lätt motion

Myr-vägspår

22 km

lätt motion, något kuperat

Tävlingsbanor

1 km - 10 km

elit, kuperade spår

Hur hittar jag till Rännkölen?

Åk norrut från Älvdalen på riksväg 70 mot Idre, sväng höger in till Rot strax före bron över Rotälven. Skyltning mot Sveg. Fortsätt efter den vägen cirka fem minuter och sväng sedan vänster mot Sveg. Följ vägen mot Lillhärdal och Sveg en stund.

Efter ett tag svänger du höger upp mot Ribbåsen och Rännkölen. Skyltat Ribbåsen och en liten skylt med Rännkölen. Högersvängen kommer "plötsligt" i en kurva så ta det lugnt.

Följ Ribbåsenvägen, passera Ribbåsen och fortsätt en lång stund tills plogning upphör och du är framme vid Rännkölen, en liten parkering och värmestuga.

Observera att vägen kan vara spårig och att den är smal, ta det lugnt när du kör dit. Fina skiddagar är vägen väldigt trafikerad.

Hitta till Rännkölen: karta Pdf, 3.5 MB, öppnas i nytt fönster.

Besöksadress

Gamla Näsvägen 6
796 30 Älvdalen

Postadress

Älvdalens IF SK - Skidor

Gamla Näsvägen 6
796 30 Älvdalen

Kontakta oss

alvdalensifsk@gmail.com