Gå till innehåll
Älvdalens IF Skidor
Älvdalens IF Skidor
Bild på inbjudan till Björnjakten

Färdiga banor till Björnjakten 2023

Snön ligger lätt pudrad över skidstadion i Älvdalen som helgen 9-10 december bjuder in till familjehelgen Björnjakten. En del natursnö, men framför allt många timmars konstsnö gör att tävlingsbanan nu är redo för alla deltagare.
Välkommen med din anmälan senast onsdag 6 december.

Inte bara spåren väntar på att få välkomna små och stora åkare, även funktionärer och tävlingsledningen är ivriga att få släppa i väg alla barn och ungdomar under Björnjakten.

– Vårt snö- och spårgäng har som vanligt gjort ett fantastisk jobb för att få till de bästa förutsättningarna till Björnjakten, säger Cathrine Mörk, arrangemangsledare.

För många är Björnjakten säsongens första tävling och därför även första tävlingen med årets regeländring att flourvalla är förbjudet att använda. Det gäller även barn- och ungdomstävlingar.

– Det är en regeländring som är bra för både oss och miljön. Det kanske känns lite krångligt till att börja med, men jag tror det kommer att gå väldigt bra om vi alla gör vårt bästa med den här omställningen, säger Cathrine Mörk.

Framför allt bjuder Björnjakten in till en helg för hela familjen där alla bidrar till "skönt häng med ett skönt gäng" för att citera arrangemangsledare Cathrine Mörk.

– Det kommer att bli spännande tävlingar, många fjärilar i magen och fina insatser av alla som ställer sig på startlinjen.

Länk till Svenska skidförbundets information om förbud av flourvalla Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Anmälan till tävlingen görs via "Tävlingskalendern".

Här kan du läsa mer information om Björnjakten

Publicerad: 2023-11-28

Senast uppdaterad: 2023-12-05

Författare: Jennie Mörk

Besöksadress

Gamla Näsvägen 6
796 30 Älvdalen

Postadress

Älvdalens IF SK - Skidor

Gamla Näsvägen 6
796 30 Älvdalen

Kontakta oss

alvdalensifsk@gmail.com