Gå till innehåll
Älvdalens IF Skidor
Älvdalens IF Skidor

Välkommen till Björnjakten 9-10 december

Anmälan till den klassiska skidtävlingen Björnjakten är öppen - i år med en spännande nyhet. Gemensam start på lördag och jaktstart på söndag. Välkommen till en skidhelg för hela familjen.

Den 9-10 är det dags att samlas på skidstadion i Älvdalen och för de allra flesta deltagarna är den en pirrig säsongpremiär. Lördagens individuella start har i år bytts mot masstart med klassisk stil. Cathrine Mörk är arrangemangsledare och ser fram emot en spännande ändring.

- Vi vill skapa en tävling som är rolig för våra deltagare och då behöver även vi våga förändra konceptet ibland, säger Cathrine Mörk.

För att det ska blir en rättvis tävling när det är masstart har årets tävling enkelklasser för de som startar gemensamt. Tävlingsbanorna är också formade så att det ska fungera bra att vara fler som startar samtidigt. Söndagen fortsätter med den traditionella jaktstarten som innebär att deltagarna startar i den ordning som deltagarna kom i mål under lördagen. Förändringen är att jaktstarten i år går i fri stil.

Även i år är det barn- och ungdomarna som står i fokus. Det blir alltså inga junior- och seniorklasser.

- Vi har valt att satsa på att göra det till en extra fin helg för våra barn och ungdomar, säger Cathrine Mörk.

Nu saknas bara ännu fler minusgrader och snö för att få den perfekta inramningen för Björnjakten. Den fina stämningen hjälps vi som vanligt alla åt att få till.

Läs mer information i inbjudan till Björnjakten Pdf, 4.3 MB.

Här kan du läsa mer information om Björnjakten

Vår egen skidmaskot björnen Älvis och våra funktionärer hälsar dig välkommen.

Publicerad: 2023-11-14

Senast uppdaterad: 2023-12-05

Författare: Jennie Mörk

Besöksadress

Gamla Näsvägen 6
796 30 Älvdalen

Postadress

Älvdalens IF SK - Skidor

Gamla Näsvägen 6
796 30 Älvdalen

Kontakta oss

alvdalensifsk@gmail.com