Hoppa till sidans innehåll

Klubbkläder - gemenskap och regler


Klubbkläder fyller flera funktioner. Det stärker gemenskapen att tydligt tillhöra samma förening. Det är också ett tillfälle att kunna marknadsföra sponsorer som bidrar till klubbens ekonomi. Sist, men inte minst är det bra kläder för rörelse och lek.

Det är oerhört viktigt för föreningen att vi följer avtal med sponsorer och att alla som tävlar använder klubbens kläder på tävlingar och vid tillfällen när det handlar om att representera Älvdalens IF SK. Därför finns det klädregler beroende på ålder.

Kläder från Trimtex

Vår leverantör av klubbkläder är Trimtex. Kläder från tidigare år är godkända att användas så länge de håller ihop. Tänk gärna på att för den som tävlar för ÄIF SK i en dräkt från en annan klubb är det som att spela en fotbollsmatch i fel matchställ.

Varje år finns chans att beställa klubbkläder. Håll gärna även utikik på köp- och säljgrupper på facebook där det ofta säljs urvuxna kläder eller fråga andra medlemmar.

Beställning görs via trimtex.se/customer/AlvdalensIFSkidor  Skapa konto. Använd teamkod: alvif2020

Butiken öppnar måndag 7 september och stänger 4 oktober. Beräknad leverans i vecka 47. Tidigare modell gäller fortfarande, skillnaden är att det kan ändras sponsorer.

Det kommer även att finnas en heldräkt, modell Compress med fickor på benen. Denna går ej att beställa i butiken utan sker via mail till This is a mailto link

Dessa klädregler gäller:

Barn upp till och med åldersklassen 7-8 år behöver inte bära klubbkläder.

Barn som tävlar för Älvdalens IF Skidklubb ska från klass HD 9-10 under tävling bära klubbens överdrag eller tävlingsdräkt. Tävlande ska även bära gällande klubbmössa. Om barnet enbart har överdrag och temperaturen är för hög får andra kläder bäras, dock inte andra klubbars kläder.

Ungdomar och juniorer från HD 13-14 år ska bära klubbens tävlingsdräkt, överdragsdräkt och gällande klubbmössa i samband med tävling.

Seniorer som tävlar för Älvdalens IF Skidor i följande tävlingar: Bruksvallspremiären, SM, Volkswagen cup, Tjejvasans elitled, Vasaloppets elitled samt övriga Ski Classic-lopps elitled skall bära klubbens tävlingsdräkt, överdrag och gällande klubbmössa i samband med tävling. Älvdalens IF Skidor betalar startavgift för ovan nämnda skidtävlingar.

Undantag görs för barn och ungdomar som inte tävlat förut och därför inte haft möjlighet att beställa klubbens kläder.

Så får du billigare klubbkläder

Alla klubbkläder för barn, ungdomar och juniorer subventioneras av klubben med 50 procent OM den aktive deltar i minst tre tävlingar utanför Älvdalens socken, samt deltar i arbetsdagar*. Kretstävlingar räknas inte in i utomsocknes tävlingar.

Återbetalningen från klubben sker efter säsongens slut, dock före 30 april mot uppvisande av resultatlista eller liknande.

Vänligen resektera våra sponsorer och klubbens klädregler.

*Förklaringar arbetsdagar: arbetsdag på skidstadion, funktionär på Björnjakten, funktionär på Serietävling och en ytterligare dag (till exempel parkeringsvakt på Vasaloppet).

Uppdaterad: 12 OKT 2017 21:48


Postadress:
Älvdalens IF SK - Skidor
Gamla Näsvägen 6
79630 Älvdalen

Besöksadress:
Gamla Näsvägen 6
79630 Älvdalen

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info