Snön håller - det blir tävling i Älvdalen

2015-12-09 09:59
Nästan 500 anmälda och en konstsnöbana som håller hela helgen. Det är förutsättningarna när Björnjakten 2015 går av stapeln 12-13 december.
  • Uppdaterad: 2016-12-06 21:18

När den ordinarie anmälningstiden gick ut hade nästan 500 skidåkare från upp mot 90 olika klubbar anmält sig.

- Vi tycker det är roligt att så många vill komma och tävla på Björnjakten. Vi ska göra vårt yttersta för att gör det till en trevlig helg för alla, säger tävlingsledare Jennie Mörk.

Många har varit oroliga om snön kommer att hålla.

- Vi har 2,5 kilometer skidspår. Det är konstsnö och det kommer absolut att hålla. Underlaget är bra efter förutsättningarna och föret snabbt, säger Jennie Mörk

Förutom tävlingsbanan är det grönt i Älvdalen på grund av det mildra vädret. Tävlingsledningen har beslutat att spåret är stäng under tävlingen för alla som inte kör sitt lopp just då. Chans att testa banan finns på fredag då elljuset är på fram till 22.00, före första start kl. 10.00 både lördag och söndag, samt i den paus som kommer att vara när seniorer och juniorer har startat.

- Det kommer att krävas disciplin av alla som är här, men hjälps vi bara åt ska det inte vara några problem, säger Jennie Mörk.

Ett tips är att ta med sig springskor för uppvärmning och nedvarvning.

OBS! Bilden är inte från 2015.

Älvdalens IF Skidor

Kansli på Lokalen, G:a Näsvägen 6